- 2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı kuru fasülye
- 1 su bardağı nohut
- 5 adet kuru incir
- 100 gr kayısı kurusu
- 100 gr fındık
- 1 su bardağı ceviz
- 25 gr dolmalık fıstık
- 1 su bardağı kuru üzüm
- üzerine nar taneleri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 s bardağı şeker(daha tatlı sevenler miktarı artırabilir)
Yapılışı: Fasülye,nohut ve buğdayı haşlayın.Buğdayın haşlanma suyunu dökmeden fasülye ve nohutu buğday tenceresine ekleyin ve suyu 1 lt ye tamamlayıp kısık ateşete pişirin.şekeri ilave edip karıştırın bu esnada kuru üzüm kayısı ve inciri de ekleyin.10 dk. kadar kaynatın.nişastayı 1 çay bardağı su ile eritip aşure tenceresine ekleyin.fındık ve dolamlık fıstığı da ekleyip kısık ateşte bir iki taşım daha kaynatın.aşureniz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.Üzerini isteğe göre ceviz ve narla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder